ReferenceError: Can't find variable: globalThis https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=G-WSY4CPNQ8R:146 ReferenceError: Can't find variable: globalThis https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=AW-16645831730&_=1731599601203:123 İktisat Fakültesi | Maliye Bölümü

Aday Öğrenci

Maliye Bölümü Hakkında

Başlangıçta Hukuk Fakültesi bünyesinde yapılan maliye eğitimi ve çalışmaları 1936 yılından sonra yeni kurulan İktisat Fakültesi içinde devam etmiştir.

Maliye Bölümü, bilimsel alt uzmanlık alanlarına göre Maliye Teorisi Ana Bilim Dalı, Mali İktisat Ana Bilim Dalı, Bütçe ve Mali Planlama Ana Bilim Dalı ve Mali Hukuk Ana Bilim Dalı olmak üzere dört ana bilim dalından oluşmaktadır. Maliye Bölümü’nde lisans seviyesinde %30 İngilizce müfredatla eğitim yapılmakta ve Arapça, Çince, Rusça, İspanyolca, Fransızca veya Almanca dilleri seçmeli ders olarak sunulmaktadır.

Sahip oldukları bilgi birikimi ile eğitim süreci boyunca kazandıkları inceleme, analitik düşünme ve problem çözme becerileri, gerek kamu kurumlarında ve gerekse özel kuruluşlarda kariyer mesleklerine girişte mezunlarımıza önemli avantajlar sağlamaktadır.

Uluslararası akreditasyon kurumu AQAS tarafından bölümümüz değerlendirilerek, uluslararası düzeyde kalite ve performans ölçütlerine sahip olduğu tespit edilmiş olup, Maliye bilim alanına ve modern eğitim standartlarına uyumlu olduğu tescil edilerek akredite edilmiştir. Akreditasyon, öğrencilere ve tüm paydaşlara kalite güvencesi sağlayan ve yükseköğretim kurumlarının birbirlerini tanımalarını kolaylaştıran bir süreçtir. Bölümümüzün akredite edilmesi ile beraber özellikle uluslararası düzeyde ülke ve kurumlar arasında öğrenci ve öğretim elemanlarının değişimi kolaylaşmakta, mezunlarımızın da akredite edilmiş diğer itibarlı üniversitelerde lisansüstü programlara kabul edilme şansı artmaktadır.

Maliye Bölümü akreditasyon bilgisi için TIKLAYINIZ.

Her biri alanında tanınan değerli eğitim kadrosu, bugüne kadar eğitim ve öğretim görevlerini sürdürmelerinin yanı sıra, yaptıkları araştırmalar, hazırladıkları raporlar ve verdikleri görüşlerle ülkemizde ve diğer pek çok ülkede maliye ve vergi sistemlerinin yapılanmasına ve maliye politikalarının hazırlanmasına katkı sağlamışlardır.

Maliye Bölümü müfredatı için TIKLAYINIZ.

Maliye Bölümü ders izlenceleri için TIKLAYINIZ.

Bölümümüz hakkında ayrıntılı bilgi almak için: iktisat.maliye@istanbul.edu.tr


Yükseköğretim Girdi Göstergeleri (2023 YKS)

Bölüm Taban Puanı Başarı Sıralaması Kontenjan Puan Türü
Maliye 335,94292 213.737 110+3 EA

lüm Başkanından

Bölüm Tanıtım Videomuz


Erasmus+

Bölümümüzün lisans seviyesinde beş adet ikili anlaşması bulunmaktadır. Her bir anlaşmalı üniversitemiz ile ikişer öğrenci kontenjanımız bulunmaktadır. Anlaşmalı üniversitelerimizin listesi aşağıdadır;

Erasmus Programı ile ilgili daha fazla bilgi için TIKLAYINIZ.

Farabi
Farabi Değişim Programı, Yükseköğretim Kurumları Arasında Öğrenci ve Öğretim Üyesi Değişim Programı, üniversite ve yüksek teknoloji enstitüleri bünyesinde ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim-öğretim yapan yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim üyesi değişim programıdır.
Farabi Değişim Programı, öğrenci veya öğretim üyelerinin bir veya iki yarıyıl süresince kendi kurumlarının dışında bir yükseköğretim kurumunda eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam etmelerini amaçlamaktadır.
Farabi Değişim Programı ile ilgili daha fazla bilgi için TIKLAYINIZ.
Mevlana

Mevlana Değişim Programı, yurtiçinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurtdışında eğitim veren yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimini mümkün kılan bir programdır. 23 Ağustos 2011 tarih ve 28034 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Yönetmelik ile birlikte yurt dışındaki yükseköğretim kurumları ile ülkemizdeki yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişiminin önü açılmıştır.

Diğer değişim programlarından farklı olarak, hiçbir coğrafi bölge ayrımı olmaksızın değişim programı bünyesindeki hareketlilik bütün dünyadaki yükseköğretim kurumlarını kapsamaktadır.

Değişim programına katılmak isteyen öğrenciler en az bir en fazla iki yarıyıl eğitim için; öğretim elemanları ise en az 1 hafta en fazla 3 ay süreyle dünyadaki yükseköğretim kurumlarında ders vermek üzere programdan faydalanabilirler. Benzer şekilde dünyanın bütün bölgelerinden de öğrenci ve öğretim elemanları Türkiye'deki yükseköğretim kurumlarına gelebilirler.

Mevlana Değişim Programı ile ilgili daha fazla bilgi için TIKLAYINIZ.


Çift Anadal Programı 

Bir lisans diploma programına kayıtlı öğrencinin öngörülen şartları taşıması kaydıyla aynı yükseköğretim kurumunda ikinci bir diploma programından ders alıp bu program için de ayrı diploma alabilmesini sağlayan programdır. Fakültemiz lisans programlarında kayıtlı öğrenciler, anadal lisans programının beşinci yarıyılının başında, evrak teslimi yaparak başvuruda bulunurlar. Aşağıdaki başvuru kriterlerine göre sonuçlar bölüm değerlendirme komisyonları tarafından değerlendirilir:
 
•    Anadalındaki tüm derslerini başarmış olmak
•    AGNO ≥ 2.50
•    Anadal sınıf başarı sıralamasında i̇lk %20 i̇çinde olmak


Yandal Programı

Yandal, kayıtlı bulundukları anadal lisans programlarını başarıyla yürüten öğrencilerin ilgi duydukları başka bir dalda sınırlı sayıda ders almalarını sağlayan bir programdır. Lisans programlarında kayıtlı olan öğrenci̇ler, yandal programına, anadal li̇sans programının en erken 3. ve en geç 6. Yarılın başında başvurabi̇li̇rler. Programa başvurabilmek için tüm derslerde başarılı olunması ve genel not ortalamasının en az 2.50 olması gerekmektedir. Anadal programında AGNO’su 2.00’nin altına düşen öğrenci izleyen dönemde yandal programından ders alamaz. Yandan programından üst üste iki dönem ders almayan öğrencinin kaydı silinmektedir.

Maliye Bölümü mezunları Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda vergi müfettişliği, gelir uzmanlığı, Sayıştay denetçiliği, vergi ve idare mahkemeleri hakimliği, banka müfettişliği, serbest muhasebeci ve mali müşavirlik, ulusal ve uluslararası denetim şirketlerinde denetçilik gibi pozisyonlar başta olmak üzere, diğer bakanlıklar ve bağlı tüm kamu kurumları ile özel sektörde pek çok pozisyonda görev alabilmektedir. Bugüne kadar bölümümüz mezunları çok önemli görevler ifa etmişlerdir. Halen kamu idarelerinde, yargıda ve özel sektörde binlerce mezunumuz başarıyla görev yapmaktadır.


Staj uygulaması ile ilgili detaylara ulaşmak için TIKLAYINIZ.

Bölüm Koordinatörü

Doç. Dr. Yasemin TAŞKIN

(212) 440 00 00

taskiny@istanbul.edu.tr

Dr. Öğr. Üyesi Recep Emre ERİÇOK

(212) 440 00 00/ 11025 /11028

reericok@istanbul.edu.tr

Fakülte Koordinatörü

Tunç AKÇA

(212) 440 00 00/ 10042

tuncakca@istanbul.edu.tr

İktisat Fakültesi Maliye Kulübü

Kulüp Danışmanı Yönetim
Dr. Öğr. Üyesi Önder BİNGÖL Almina Nehir YAVUZ Nisa HAKVERDİ
(212) 440 00 00/11028 Başkan Başkan Y.
obingol@istanbul.edu.tr  yavuzalminanehir@gmail.com nisahakverdi@gmail.com
 

26.03.1996 tarihinde kurulan Maliye Kulübü'nün temel amacı; yapılacak etkinlikler aracılığıyla öğrencilerin iş ve entelektüel hayata hazır ve rekabette avantajlı olmalarının sağlanmasıdır.

Maliye Kulübü'nün Vizyonu

Değişen dünyada;
•    Yeniliklere açık,
•    Teorik bilginin yanında pratik bilgiye önem veren,
•    Kendi değerlerinin farkında olan,
•    Bilgi ve perspektif sahibi öğrencilerden oluşan bir kulüp olmaktır.

Maliye Kulübü'nün Misyonu

Pratiğe değer veren öğrencilerden oluşan Maliye Kulübü ekibiyle düzenli olarak,
•    Panel,
•    Seminer,
•    Konferans,
•    Süreli yayınlar,
•    Sertifikalı programlar düzenlemektir.

1996’dan bu yana “Farklı Düşünmek İçin” sloganıyla yola çıkmış olan Maliye Kulübü, 5 farklı departmandan oluşmaktadır.

1. Kariyer Destek ve Akademik Araştırmalar Departmanı

Kulübün ve üyelerin kariyer hedeflemelerine yardımcı olmak amacıyla şirketlere geziler düzenleyen, kişisel gelişim seminerleri yapan, kariyer günleri programlarını hazırlayan, farklı projelerin ortaya çıkarılmasına ve gerçekleştirilmesine katkıda bulunan ve staj imkanlarının yaratılmasına olanak sağlayan departmandır. Aynı zamanda kulübün akademik faaliyetlerini gerçekleştirerek okumalar yapan, çeşitli fikir alışverişlerinde bulunan, yazarlarla söyleşiler planlayan ve öğrencilere belirli bir akademik seviye kazandırmayı hedefleyen bir departmandır. Departman üyeleri her ay düzenli olarak bülten yayımlamaktadır. Bunun yanında İ.Ü. İktisat Fakültesi Öğretim Üyeleriyle de etkinlik takvimi içerisinde bir araya gelerek akademik çerçevede etkinlikler yapılmaktadır.

2. İletişim ve Sosyal Medya Departmanı

Kulüp üyeleri arasındaki koordinasyonu sağlayarak toplantıların yerini ve saatini yönetim kuruluna ve üyelerine bildiren, akademik takvimin takibini yapan, eko-film gösterilerinin yapılmasını sağlayan, sosyal medyayı takip ederek paylaşımlarda bulunan ve afiş-broşür tasarımını oluşturan departmandır.

3. Yazı İşleri ve Sponsorluk Departmanı

Departman üyeleri tarafından çeşitli okumalar ve röportajlar yapılarak "Aktif Genç Maliye Dergisi’’ hazırlanmaktadır. Aynı zamanda bu departman, etkinliklerin ve Aktif Genç Maliye Dergisi’nin finansmanı için sponsorlar ile görüşmektedir.

4. Organizasyon Departmanı 

Etkinliklerde gerekli olan mekânın ayarlanmasını, görev dağılımının yapılmasını, organizasyon için ihtiyaç duyulan ekipmanların sağlanmasını ve konukların karşılanmasını koordine eden departmandır. 

5. Sosyal Sorumluluk Departmanı

Maliye Kulübü'nün düzenlediği ve katkıda bulunduğu iki sosyal sorumluluk projesi bulunmaktadır. Söz konusu sosyal sorumluluk projeleri şunlardır:

1. Haydi Sen De Gönül Ver!

Maliye Kulübü tarafından 2017 yılında başlatılan ve yıl içerisinde güz ve bahar dönemi olmak üzere yürütülen, Anadolu’da eğitim materyalleri olmayan veya eksik olan öğrencilere yönelik bir gönüllülük projesidir. Maliye Kulübü, "Gönül Ver" projesi kapsamında şu ana kadar; Malatya, Elâzığ, Muğla, Düzce, Batman, Çankırı, Balıkesir ve Şanlıurfa olmak üzere toplamda 8 şehirde 18 okula gönül uzatmıştır.

2. Tema Gönüllüleri

Maliye Kulübü tarafından dönem içerisinde düzenlenen etkinliklerin sonunda katılımcılar adına fidan bağışında bulunulan gönüllülük hareketidir.


Maliye Kulübü ile İlgili Detaylı Bilgiye Erişim için Tıklayınız.


.

.

.